energo-plus

НВП "ЕНЕРГО-ПЛЮС" розробляє концепт системи діагностики та моніторингу асинхронних двигунів та робочих механізмів

НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС» розробляє концепт системи діагностики та моніторингу асинхронних двигунів та робочих механізмів

У сучасних економічних умовах одним з ефективних засобів скорочення експлуатаційних витрат для виробничих підприємств є вдосконалення організації експлуатації та технічного обслуговування обладнання. Найбільш масово на підприємствах використовують електромеханічні системи, обладнані асинхронними двигунами, які споживають близько 60% всієї електроенергії, яка виробляється в світі. Більшість таких двигунів в Україні було введено в експлуатацію близько 30–40 років тому. За цей період вони неодноразово проходили процедури планового та позапланового ремонту, у результаті чого істотно змінювали свої характеристики порівняно з паспортними.

Одним з ефективних засобів скорочення експлуатаційних витрат для виробничих підприємств є впровадження систем діагностики та моніторингу стану електромеханічного обладнання.

На сьогоднішній день на ринку відсутні прості та бюджетні засоби для діагностики та моніторингу стану асинхронних двигунів та робочих механізмів, які, крім простоти та доступності за ціною, базувалися б на надійних методах діагностики.

«Наша мета полягає в розробці такого пристрою, який відповідає сучасним вимогам ринку, де велика увага приділяється якості та надійності механізмів, а також їх безперебійному функціонуванню. Ми прагнемо створити пристрій, який буде доступним для широкого кола користувачів, навіть без спеціальних технічних навичок. Простий процес встановлення та налаштування дозволить ефективно використовувати наше рішення без необґрунтованих витрат коштів та часу. Використовуючи надійні методи діагностики, такі як вібродіагностика та аналіз спектра потужності, наш пристрій забезпечує точну та надійну оцінку стану електричних двигунів та робочих механізмів. Це дозволяє попереджати відмови та проблеми з обладнанням», – розповідає Андрій Калінов, технічний директор НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС».

НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС» приділяє особливу увагу оптимізації програмного забезпечення, щоб забезпечити ефективну роботу на стандартних контролерах та сигнальних процесорах, знижуючи загальну вартість розробки та впровадження.

Пристрій спроможний працювати на основі комбінації різних параметрів, починаючи від простого виявлення перевищення рівнів сигналів, до використання діагностики спектрального складу вібропараметрів, споживаного струму або миттєвої потужності. Крім того, пристрій має можливість підключення до мережі через стандартні провідні інтерфейси, такі як, RS-485 або Ethernet, або використовувати бездротові технології, наприклад, GSM, Wi-Fi, Zigbee та інші.

Отримані дані з пристрою діагностики та моніторингу стану обробляються та зберігаються на віддаленому сервері. Це дає можливість кінцевим користувачам оцінювати стан обладнання у мобільних додатках за простими повідомленнями, або графіками та трендами для експертного режиму.

У компанії впевнені, що пристрій та програмне забезпечення задовільнить широке коло власників електромеханічного обладнання, або організацій, які здійснюють їх експлуатацію.

+