energo-plus

Співпраця з країнами ЄС: як українське підприємство стає лідером з виробництва енергообладнання

Повномасштабна війна спонукає українські компанії до релокації, розширення бізнесу та інтеграції у логістичні ланцюги ЄС. Це зумовлено безпековими заходами, необхідністю підвищення кваліфікації роботи у кризових умовах та пошуком нових технологічних рішень для підтримки енергетичної безпеки українських підприємств.

Враховуючи перспективи вступу України в ЄС та головні виклики, що стоять перед державою в період війни та повоєнній відбудові, у 2023 році НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС» обʼєднала зусилля з польським виробником «TWERD Energo-Plus Sp. z o.o», що локалізоване в Польщі та увійшло до консорціуму «ЕНЕРГО-ПЛЮС».

«В Україні ми почнемо виготовляти продукцію «TWERD Energo-Plus Sp. z o.o», зокрема європейські перетворювачі частоти, інвертори, сучасні зарядні станції для автомобілів. Співпраця з європейським підприємством дозволить обмінюватися технологіями, підвищувати енергоефективність українських підприємств та нарощувати наш внутрішній потенціал у забезпеченні стійкості у кризовий період. Енергобезпекові заходи сьогодні відіграють ключову роль у стійкості нашої держави. Власне виробництво дозволить оптимізувати ціну на обладнання, а також здійснювати його якісний сервіс в Україні. Це буде конкурентоздатна альтернатива китайським та тайванським виробникам, що не лише заощадить наші ресурси, а й дозволить вийти на якісно кращий рівень», — прокоментував Євген Корф, директор НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС».


Така колаборація технологій дозволяє українському підприємству вийти на міжнародний рівень, розширити базу своїх потужностей, інтегрувати програмні рішення та впроваджувати енергозберігаючі технології на українських підприємствах.

Співпраця з польською компанією «TWERD Energo-Plus Sp. z o.o» — це можливість виготовляти та обслуговувати в Україні наступне обладнання:

перетворювачі частоти, особливо враховуючи середню та високу напругу (600 та 1100 вольтів) з ефектом рекуперації;
інвертори для альтернативної енергетики, в тому числі для сонячних та вітрових станцій;
накопичувачі та банки енергії;
зарядні станції для електромобілів, що допоможуть покращити інфраструктуру та можливості для електротранспорту;
високовольтні перетворювачі частоти.
Сьогодні чи не найголовнішим завданням є побудова енергонезалежності нашої держави завдяки новим технологічним рішенням.

Співпраця з польськими партнерами відкриває нові можливості для підготовки українських фахівців у галузі енергетики. Серед переваг — робота на власній дослідницькій базі, здійснення сервісу продукції по всій території  Польщі та України, а також впровадження інновацій. Окрім того, відкриваються нові можливості для науково-дослідної роботи у лабораторіях провідних університетів Польщі.

 

Довідка:

НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС» є одним з  провідних підприємств України в галузі енергетики.        

Міжнародна група компаній об'єднує зусилля польського виробника «TWERD Energo-Plus Sp. z o.o» та українського консорціуму «ЕНЕРГО-ПЛЮС», до складу якого входить НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС», НВ ТОВ «Преобразовательная техника» та ТОВ «Група компаній «Високовольтні технології». 

+