energo-plus

У Регіональному офісі водних ресурсів Полтавської області проведуть енергоаудит

У Регіональному офісі водних ресурсів Полтавської області Державного агентства водних ресурсів України проведуть енергоаудит. Відповідний договір укладено з НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС».

«Ми маємо амбітний план: розробити та реалізувати систему енергоменеджменту у  Регіональному офісі водних ресурсів Полтавської області Державного агентства водних ресурсів України. Він дозволяє виконувати енергомоніторинг в реальному часі на всіх стадіях управління процесами, а також забезпечити навчання персоналу всіх рівнів та ввести систему заохочення спрямовану на виконання заходів енергозбереження», – повідомив виконавчий директор НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС» Вадим Литвиненко, атестований спеціаліст з більш ніж 20-річним стажем.

За словами Вадима Литвиненка, на енергоємних підприємствах, де відсутня система і культура енергозбереження, витрати на енергоресурси в собівартості продукції можуть складати 70-80%. Завдяки системним заходам, в деяких випадках, цей показник може скоротитися на 15-25%.

Енергоаудит на підприємстві включатиме такі кроки:

проведення розрахунку базових рівнів споживання енергії/енергетичних ресурсів та комунальних послуг;

формування переліку обладнання з критично низьким ККД та недоцільним коефіцієнтом енергоефективності;

аналіз енергоспоживання та ефективності виробництва продукції;

аналіз можливостей підприємства для впровадження системи енергоменеджменту;

розроблення пропозицій щодо впровадження енергоефективних заходів;

обстеження стану теплоізоляції будівель;

визначення потенціалу економії енергії/енергетичних ресурсів;

розроблення та впровадження інструктивних матеріалів для працівників органу впровадження систем енергетичного менеджменту, спрямованих на формування відповідального й ощадного ставлення до споживання енергії/енергетичних ресурсів та комунальних послуг;

розроблення та впровадження систем мотивації ефективного енергоспоживання.

Надалі результати енергоаудиту допоможуть аргументовано й технічно грамотно залучати кошти для оновлення і модернізації основного та допоміжного обладнання.

Окрім того, НВК «ЕНЕРГО-ПЛЮС» має на меті сприяти залученню міжнародних коштів у вигляді кредитів на пільгових умовах, в тому числі на модернізацію.

Ця співпраця є результатом перемовин між директором НВП «ЕНЕРГО-ПЛЮС» Євгеном Корфом і генеральним директором ALPHA Consulting GmbH Томасом Краузе.

Зараз компанія спільно з партнерами ALPHA Consulting GmbH (Німеччина) працює у формі технічних нарад з розробки концептуальних рішень та техніко-економічних розрахунків, що є складовою частиною енергоаудиту. Метою є визначення технологічної можливості та фінансової доцільності залучення іноземних інвестицій. Основне завдання полягає в тому, щоб визначити економічно привабливі напрями для модернізації, які надалі дозволять мати позитивний індекс рентабельності в найкоротший термін, а також підвищать наявний рівень експлуатаційної надійності. У майбутньому ці пропозиції, викладені у вигляді інвестиційних проєктів, будуть розглянуті банками-партнерами однієї з країн Євросоюзу для подальших інвестицій.

+